tüm siparişlerde kargo bedava!
500 TL VE ÜZERİNE 100 TL İNDİRİM!
350 TL VE ÜZERİNE 50 TL İNDİRİM!
tüm siparişlerde kargo bedava!
500 TL VE ÜZERİNE 100 TL İNDİRİM!
Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Gözler ve çevresi yüzümüzün en hassas olan kısımlarından birisi. Biliyorsunuz ki göz çevresinde kırışıklıklar, morarma ve kararmalar, yağ bezeleri gibi problemlerle karşılaşmanız sıklıkla ve yaş aldıkça çok mümkün. Bu nedenle göz çevrenizin bakımını düzenli olarak yapmanız önem arz ediyor.

Bazen uykusuz kalabilir, bazen yorgun olabilir, genetik cilt sorunlarına sahip olabilir, göz çevresi bakımınızı ihmal edebilir ya da yaşınızın ilerlemesi gibi nedenlerden ötürü göz çevreniz hassaslaşabilir. Böyle zamanlarda, her zaman olduğu gibi bakım yapmak en büyük kurtarıcınız olacak! Peki hassas olan bu göz çevremize nasıl bakım yapabiliriz? Göz çevresine bakım yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Eğer bu soruları soruyor ve yanıtlarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere göz çevresi bakımınızı nasıl yapabileceğine dair ufak tüyolardan bahsedeceğiz.

Haydi, okumaya devam edin!

·İlk Adım: Göz Çevresi Temizliği

Temizlik ve hijyen… Olmazsa olmak ikili! Elbette göz çevrenizin temizliği de bu bölge için çok önemli olan konulardan birisi. Bakımınızı yapmadan önce göz çevrenizi arındırmanız, güzelce temizlemeniz gerekiyor. Göz çevresi temizliği, bakımınız için ilk adımdır. Gün boyu gözeneklerinizi tıkayan toz, kir, kozmetik ürünleri kalıntıları cildinize zarar verir.

Göz çevrenizin temizliğini yaparken bir pamuk ve göz çevresinin temizliği için kullanılabilecek sıvılardan yardım alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken kısımlardan birisi, cildiniz için kullandığınız temizleme ürününü gözünüz için de kullanmamanız gerektiği. Çünkü göz ve çevresinin cildinizin diğer kısımlarına göre çok daha hassas olduğunu söylemiştik. Sadece göz çevresi için kullanılabilecek, spesifik olan ürünlerden yana tercih yapmalısınız. Temizliği yaparken gözlerinizi çok fazla ovuşturmamalı, nazik hareketlerle uygulamalı ve ardından güzelce durulamalısınız.

·İkinci Adım: Göz Çevresi Nemlendirme

Göz çevresi cildinizde en çok kuruyan ve neme ihtiyaç duyan alanlardandır. Bu bölgenin sağlıklı, dinç ve canlı görünebilmesi, bu bölgede kırışıklık, morluk, kararma gibi problemlerin yaşanmaması için düzenli olarak istediği nemi vermelisiniz.

Göz çevrenize istediği nemi verebilmek için maske yapabilirsiniz. Serum kullanabilir ve göz çevresi nemlendirme etkili kremlerden yararlanabilirsiniz. Fakat bunların yanında doğal yollarla da göz çevresi bakımını yapabilmeniz mümkün.

Yumurta akının cilt sorunları ve saç bakımına iyi geldiğini biliyoruz. Yumurta akını karıştırarak göz çevrenizde uygulayıp bekleterek güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Arta kalan karışımı cildinize sürebilir, cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında evinizde bulunan Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve argan yağı gibi seçenekleri karıştırıp güzel bir karışım oluşturarak göz çevrenize az miktarda uygulayıp göz çevreninizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Uykusuzluktan şişmiş, yorgunluktan çökmüş gibi görünen gözlerinize çay ile mucizevi bir etki sağlayabilirsiniz. Papatya çayının gözlere çok iyi geldiği söyleniyor. İster papatya çayı ister yeşil çay isterseniz de siyah çay kullanarak çay poşetini göz çevrenizde 15 ila 20 dakika arası bekletip bol su ile durulayabilirsiniz. Bu uygulama sonrasında göz çevrenizin çok daha canlı ve parlak göründüğünü fark edecek ve rahatlayacaksınız.

·Üçüncü Adım: Göz Çevresi Bakımı için Sağlıklı Beslenmek

Göz çevresi bakımında her ne kadar düzenli olarak temizlik ve nemlendirme işlemlerine zaman ayırmanız gerekiyorsa, sağlıklı ve dengeli beslenmek de çok önemli bir rol oynuyor. Tükettiğiniz besinlerin içeriğinde bulunan vitaminler değişiklik gösteriyor. Bu nedenle mevsiminde olan taze meyve ve sebzeleri dengeli bir şekilde tüketmeye özen göstermelisiniz. Sağlıklı beslenmek cildin daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı oluyor. Örneğin gazlı içecekler tüketmek yerine meyve sularından ve maden sularından yana seçim yapabilirsiniz. Abur cubur tüketimini azaltabilir, hatta sağlıklı abur cubur alternatifleri yapabilirsiniz.

Bu noktada özellikle bol su içmenizin çok önemli olduğunu unutmamalısınız. Vücudunuzun suya çok ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Çünkü bol su tüketimi sağlığınız için çok önemlidir. Her gün yeterli miktarda su içerseniz, cildinizin kurumasının önüne geçebilir, göz altı kırışıklıklarını engelleyebilir, göz çevresinde oluşan morlukların önüne geçebilirsiniz. Bol su tüketimi sayesinde hem sağlıklı olacak hem de doğal yollar ile cildinizin nem dengesini koruyabileceksiniz.

·Dördündü Adım: Sağlıklı Göz Çevresi için Uyku Düzeni

Göz çevresi bakımında dikkat etmeniz gereken kısımlardan ve bakım için uygulayabileceğiniz adımlardan yazımızda bahsettik. Fakat göz çevresi denince neredeyse aklımıza gelen ilk problemden bahsetmezsek olmaz! Elbette bu konuda değineceğimiz son adım uyku düzeni. Çünkü göz çevresinde oluşabilecek, olası problemlere neden olacak bir etken de uykudur. Düzenli uyku elbette sadece kişinin daha dinç olmasına fayda sağlamaz.

Çok uyumak, az uyumak veyahut bir uyku düzenine sahip olmadan düzensiz bir şekilde uyuyup uyanmak sizler için hiç yararlı olmayacaktır. Bu nedenler göz çevrenizde şişliklere, morarmalara sebebiyet verebilir. Göz çevresinde oluşan şişkinlikler, morarmalar kişinin daha bakımsız ve yaşlı görünmesine neden olur. Bu görüntüden kurtulmak için düzenli bir uyku rutini oluşturmanız şart. Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmaya özen gösterirseniz bu göz çevresi sağlığınız için faydalı olacaktır. Kaliteli bir uyku çekebilmeniz için de sağlıklı beslenmeniz önemlidir. Fark edeceksiniz ki esasında her şey bir düzen içinde.

Gece uyumadan önce kendinize göz çevresi sağlığınız için bir gece bakım rutini oluşturabilirsiniz. Siz uyurken hücreleriniz kendini yenileyecek ve güzel bir sabaha uyanmış olacaksınız. Uyumadan önce yaptığınız maskelerin, vitaminlerin, kullandığınız bakım serumu ve kremlerinin sizlere sayısız faydası olacaktır. Bir de bunu rutin haline getirdiniz mi değmeyin keyfinize!

Kişinin yüzüne bakıldığında neredeyse ilk dikkat çeken bölgelerden biri olan gözleriniz ve göz çevrenizin bakımını ihmal etmemeli, yazımızda bahsettiğimiz bakım önerilerini rutin haline getirmelisiniz. Önerilerimizi dikkate aldığınızda çok güzel sonuçlar alabileceğinizden eminiz!

Daima sağlıklı, bakımlı günler ve güzellik dolu zamanlar dileriz.